lördag 27 augusti 2011

How I love to be around this particular place I found

Framme i Boston, otroligt vacker stad. Ligger precis på vattnet. Resan har högt tempo, jag ska strax på bussen till Springfield och vidare till Amherst. Har precis tittat på fenway park, Bostons stora baseball stadium.

I Springfield möter jag upp med Anna som flytt orkanen Irene som är på väg hit. Vi ska hinna titta en lägenhet ikväll och handla lite i fall vi får utegångsförbud då Irene drar förbi. Tydligen ska det regna 9-12 inches typ 20 - 30 cm regn imorgon och jag packade typ tygskor....

fredag 26 augusti 2011

Reach for the stars. And if you don't grab 'em, At least you'll fall on top of the world

Jag har precis om allt gått som det ska satt mig i säte 35K, på flyget till Boston. Låt äventyret börja.

söndag 21 augusti 2011

Til death do we party, with the music I die

Help my mind
Yeah, I'm losing it
Take my life
But I'm cool with it
So hot y'all the music
So loud, I don't know what to do with it

torsdag 18 augusti 2011

Letting me think I'm in control

Efter allt strul med mitt intyg så har allt löst sig tillslut. Gick bara in på Uppsala Vaccinationsbyrå, fick vänta max 5 minuter, kom in fick fylla ut papperet själv. Fick en signatur utan att betala något. Det är bra service. Inte som en viss vårdcentral som inte har tid. Det gäller bara att gå till rätt ställe. Och bästa av allt - Jag slapp ta en spruta!

Jag hoppas att du aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod, asså aldrig, även när du får en ny.

Fick en räkning idag på US 12 834 dollar för en termin. Dvs nästan 85 000 SEK. Det är dyrt minsan att studera i USA. Man lätt klaga på våra skatter men den när fakturan slår mycket.

Fick lite panik, mailade dem och de sa att de skulle justera den. Så jag kommer bara betala försäkringen, och den behöver betalas i mitten av September så det var lungt.

Annat trassel är det här intyget som jag försöker få rätt på, inte det lättaste. Men en lösning kommer på detta förhoppningvis idag.


onsdag 17 augusti 2011

Nu när allt är grönt, Verkar det som att det som hände förut bara var en dröm


Efter tisdagens utekväll på bryggan med traditionsenlig förfest hos Sara kändes det verkligen som att bubblan var sprucken. Inget mer längtande tillbaka utan det är i Uppsala man bör vara, för en stund iaf.
Published with Blogger-droid v1.7.4

tisdag 9 augusti 2011

There's something happening somewhere, baby I just know that there is

Nu är jag på väg hem. Till strand, sol och bad. Familj, och nya äventyr. Plugget som måste göras innan omtentorna, det har förträngts.

Men vilken sommar, jag har verkligen haft tur. Så fina kollegor och nya bekantskaper. Jobbet har varit roligt och jag lärt mig massor om hotelbranchen. En hel del som jag nog inte vill veta men iallfall.


Hybelkanin. Kungskrabbe. Båt och 4 hjuling. Murmansk och Pernilla. Disney. Ren och björn. Vodka. Pool och sjö. Övertrötthet. Aviser. Tragik och politik. Stalker och Molgan.

Men en sak kan konstateras, tråkigt nog är det precis samma mygel här som på Nordkapp. Det där med övertid existerar som vanligt inte, heller inte det där att man bör följa lagen.

Men allt som allt. Gud så skoj. Låt äventyret fortsätta.

fredag 5 augusti 2011

Your so sweet to me, I'm your volunteer

Lyssnar på Frantic Sunday och tittar ut över fjorden medan solen går ner.  Frantic ger mig ytterliggare lite sakand av Uppsala och att jobba i baren på Göteborgs nation. Men nya äventyr väntar.


Idag pågår Kirkenes dagarna för fullt. På jobbet idag har jag fått ta hand om en massa människor, lyssnat ofrivilligt på opera live från torget, följt av ett band som slaktade allt de kunde få tag på. Allt från hårdrock till Foo Fighters. Vet inte hur det är i Kirkenes men där jag kommer från spelar man inte Foo Fighters utan att kunna den väl. Vi kan ju lätt konstatera att det var det på klistrade leendet som mötte gästerna och inte det naturliga. En sådan dag helt enkelt. Med frukost klockan 13:55. Men det var mitt sista pass på Arctic. Man ska aldrig säga aldrig men förmodligen någonsin.


Kvällen har hitintills inneburit ett antal koppar kaffe, häng i både receptionen och på köket. Så nu är jag så där koffein hög och rastlös som bara leder till galenskap. Frågan är bara vad man ska hitta på.....

måndag 1 augusti 2011

Let them say what they will, 'cause they will anyhow

Mygel,

Satt och tittade på film med tjejerna i går då Lise kom förbi och sa att våra kontrakt är olagliga. Briljant. Jag vill hoppas att allt beror på okunskap och inte illvilja men jag börjar tyvärr tro att det är det senare då det är bara pengar som räknas och inte service och glädje på jobbet. Två bedrifter och mygel.

Men idag är det sol och fint väder. Underbart. Sola och läsa bok. Det är planen om inte jag tvingas jobba i kväll. Vi får hoppas inte, eller kanske. Typ om det börjar regna eller så.