tisdag 24 januari 2012

And that’s standard procedure from Miami to Ibiza

För att ta sig till Caye Caulker i Belize får man ta en buss från Playa Del Carmen till Chatumal för att där ta Vatten taxi över till ön. Denna taxi går bara en gång per dag, och det hela tog nästan en dag. Efter vi gått ut och ätit, eller mer väntat 1,5 h på kall mat gick vi ganska direkt och la oss, för att vakna mitt i natten av att frysa. Inte den bästa start på resan. Morgonen var inte alls så varm som den brukar vara, det blåser för mycket. Den planerade turen att se sjökor blev inställd så det fick bli hängmattan för oss och böcker. 
Eller hängmattan för mig, Pernilla hade lite problem med sin....

 
 Till lunch beställde vi banana coladas och satte oss och tittade på utsikten. 


 Eller hälsade på sina kompisar, 
Stränderna är inte så fina här på Caye Caulker, den största delen av ön är fylld av mangrove träsk och krokodiler, men det var för kallt att bada så det gjorde inte så mycket. 
 Så vi la oss för att läsa istället. Eller jag gjorde det, Pernilla jobbade med att få sina kompisar att förstå att badlakan är för människor och inte hundar.
Högst oklart om meddelandet gick fram. 
 Dag två började redan klockan 5, med frukost och sedan var det dags för tre dyk på reven utanför. Vi såg fantastiska fiskar, ett par sköldpaddor och flera helt makalösa rockor. Har aldrig tyckt att rocka var något speciellt, men dessa helt makalösa, så vackra. 


 Efter dyken var vi dödströtta, så efter lite mat var det rakt i säng för min del. 
 För att gå upp vid sex, se denna vackra soluppgång och ta båten till Mexico igen

Vägen hem innebar ett par stopp på vägen för att betala massa avgifter, en miljö avgift på 7,5 Bz dollar och en "dockingfee" på 10 bz dollar som jag starkt tror var en bluffavgift. Två belize dollar är lika med en dollar och man kan betala med US dollar över allt, och man får tillbaka en blandning av Bz och US dollar. Inte lönt att växla alltså. 

Inga kommentarer: